Hozzávalók:

  • 1 avokádó
  • 2 kanál tejföl
  • 1 cikk fokhagyma
  • fűszerek

avokadokrem

Elkészítés: 

Kettévágjuk az avokádót: körbemetszük a késsel és megcsavarjuk, hogy könnyebben jöjjön le a magjáról. Ezután a magot eldobjuk, a belsejét pedig kivakargatjuk egy tálba és villával összenyomkodjuk vagy egy kézimixerrel péppé törjük.

avokado krem recept

Adunk hozzá egy cikk, összetört fokhagymát és mindenféle fűszert, pl. zöld petreszelymet, kakukkfüvet, csombort, oregánót, stb. A sót nehogy kifelejtsük, az nagyon fontos, mert hiába a sok fűszer, ha az egésznek sótlan az íze, pf.

A péphez adunk még két leveses kanálnyi tejfölt, hogy könnyebb legyen, és már kenhetjük is a pitítós kenyérre!

avokadokrem recept


Tudnivalók:

Az avokdó káliumot, foszfort, vasat, nátriumot, de kálciumot és magnéziumot is tartalmaz, csökkenti a koleszterin szintet, jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s