Hozzávalók:

  • ket marék surimi
  • 1 kisebb hagyma
  • egy répa
  • egy evőkanál fűszeres ecet
  • 4 kanál liszt
  • 4 kanál tejföl
  • 1-2 kiskanál tárkony

Elkészítés:

Kockára vágjuk a répát meg a hagymát, nagyon pici olajban megdinszteljük. Felöntjük egy pohár vízzel és rotyogni hagyjuk. Amikor a répa kis puha lett, hozzáadjuk a surimit, sót, borsot, 1-2 kávéskanálnyi tárkonyt és még öntünk hozzá egy liternyi vizet. Ha a répa már puha lett, a többi hozzávalóval nincs gondunk, mert minden ehető, csak egyszer felrottyantjuk és kész. Amíg ez a lé elkezd bugyborékolni, addig ráérünk. Kikavarjuk a lisztet a tejföllel meg egy jó nagy csipetnyi sóval – ebből lesz a habarásunk. Amikor ez is megvan, szépen hozzáönjük a leveshez, majd beledobunk egy leveses kanálnyi ecetet (aki savanyúan szereti, az tehet bele kettőt is). Aki szereti a halászlét, annak ez is ízleni fog.

Jó étvágyat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s