uborka

Hozzávalók:

  • egy nagy tál uborka
  • 1 fél literes tejföl/joghurt
  • 1/2 cikk fokhagyma
  • 1 zöld hagyma/ egy fél hagyma
  • kapor
  • só, bors

uborka leves recept









Elkészítés:

Az uborkából és a joghurtból készítünk egy turmixot (1 uborkát kockára vághatunk – ezt félretesszük és utólag adjuk hozzá, hogy legyen mit rágni a levesen).

A fokhagymát és hagymát megdinszteljük, majd egy kávéscsupornyi vizet öntünk rá és 2-3 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a hagymákat is a turmixhoz, majd 2-3 csipetnyi kaporral, 1 kávéskanálnyi sóval és egy ici-pici borssal megfűszerezzük.

uborkaleves

Tálalás:

Hidegen tálaljuk. Ha elkészült kitöltjük egy leveses tányérba, kaprot szórunk a tetejére, uborkával díszítjük.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s