Hozzávalók:

  • Egy egész, kicsontozott csirkemell
  • 1 csomag szezámmag

Szezámmagos csirke receptBunda:

  • liszt
  • egy késhegynyi só
  • szekfűbors
  • 1 cikk fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj

Karamell mártás:

  • 6-7 kanál cukor
  • fél csupor tej

Elkészítés:

Felvágjuk a csirkemellet apró darabkákra (kockákra vagy csíkokra).

Elkészítjük a masszát a lisztből, olajból, sóból, kicsit megfűszerezzük, hozzáadunk egy cikk megtört fokhagymát, majd jól kikavarjuk, hogy egy cseppet sem legyen görcsös.

A csirkemell darabkákat belemártogatjuk a masszába, megvárjuk, amíg szépen lecsorog és kisütjük.

Amikor mindez megvan, nekiláthatunk a karamell mártásnak. Egy tepsibe beleszórjuk a cukrot meg a tejet és addig kavargatjuk, amíg el nem olvad és habozni nem kezd. Ekkor belehempergetjük a húsokat, majd megszórjuk szezámmaggal.

Ugye milyen egyszerű az elészítése? És még fincsi is!

2 responses »

  1. Szia, nem egészen világos számomra, hogyan is kell készíteni a bundát. Olaj és liszt keveréke lenne? Mihez kell az alma és a banán?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s