Hozzávalók:

  • egy kicsi csomag laska
  • kínai zöldségkeverék (fafülgombával – auricularia polytricha)
  • 1 fej hagyma
  • hosszú szemű rizs
  • fűszerek: szekfűbors, fokhagyma granulátum.
Szósz:
fahéj, 5-6 evőkanál cukor, bors, 3 evőkanál tej, szerecsendió.
Elkészítés: Megfőzzük a rizset és a laskát. A hagymát négybe vágjuk, megpititjuk egy kevés olajban. Elővesszük a mélyhűtőből a kínai zölsgég- és gombakeveréket és hozzáöntjük a hagymához. Vagy 10 percig kavargatjuk, majd összeöntjük a rizzsel és a laskával. Aztán nekiállunk elékészíteni a szósz.
Ez nagyon egyzerű lesz, a hozzávalók már megvannak, ezeket egy kis ibrikbe (füles edényke) összeöntjük, és addig kavargatjuk egy hosszú nyelű kanállal, amíg a cukor megkaramelizálódik. Hagyjuk, hogy folyékony legyen, hozzáöntünk egy kis tejet is és kész a szósz. Tálalás: Kitesszük a rizses, laskás zöldségkeveréket és öntük a tetejére egy kis karamellszószt. Aki szerteti az édeskés húsos ízeket, annak nagyon fog ízleni:) Jó étvágyat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s