Hozzávalók:

Bunda

  • liszt
  • egy késhegynyi só
  • szekfűbors
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 banán
  • 2-3 alma

Karamell mártás

  • 6-7 kanál cukor
  • fél csupor tej

Sült banán recept

Elkészítés:

Először elkészítjük a masszát a lisztből, olajból, sóból, kicsit megfűszerezzük, majd jól  kikavarjuk, hogy egy cseppet sem legyen görcsös.Felvágjuk a banánt (keresztbe) és az  almát (félbe, majd keresztbe ketté) és belehempergetjük a matyukába, majd közepes lángon aranysárgára sütjük.

Sült alma recept

Amikor mindez megvan, nekiláthatunk a karamell mártásnak.Egy tepsibe beleszórjuk a cukrot meg a tejet és addig kavargatjuk, amíg el nem olvad és habozni nem kezd.

Ezután belehempergetjük a megsütött banánt és almát.Amikor kihűl, a karamell szépen rákeményszik és fincsi ropogós lesz.

Tálalás:

Tálalhatjuk fagyival vagy tejszínhabbal. Az édesszájúaknak melegen ajánlom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s