Hozzávalók:

  • mélyhűtott zöld paszuly
  • mélyhűtött kukorica és zöldborsó
  • 1 csirkemell
  • cukor
  • fokhagyma
  • 2 kanál tej
  • szekfűbors, fahéj, fehérbors

Elkészítés: A csirkemellet felcsíkoljuk és sós olajban kisütjük. Egy fazékba teszünk egy kis olajat és abba beledobigálunk mindent (a mélyhűtött zöldségekre gondolok), majd addig kavargatjuk, amíg jól át nem melegszik minden. Aki ropogósan és vitamindúsan szereti a zöldségeket, az ne főzze meg, aki viszont puhábban szereti, az öntsön rá egy csupor vizet és várja meg, amíg az lefő róla. Aztán hozzáadjuk a sült mellehúst és hozzálátunk a szósz elkészítésének.

Szósz: Egy nyeles edénykébe 4-5 kanál cukrot, 2 kanál tejet teszünk és tetszés szerint fűszereket adunk hozzá: fokhagyma, fahéj, szegfűbors, fehérbors. Addig foraljuk, amíg felhabzik.

Tálalás: A tányérba kitesszük a zöldségeket, amelyeket előzőleg összekavartunk a sült csirkemellel, majd nyakon öntjük az édeskés, pikáns szósszal. Jó étvágyat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s