Hozzávalók:

  • 5 tojás + 1 tojás a majonézhez
  • Olaj
  • Mustár
  • szekfűbors
  • 4-5 kanál tejföl
  • 1 májpástétom
  • Petrezselyem zöld a díszítéshez

töltött tojás

Elkészítés:

Odatesszük főni az 5 tojást, a vízbe teszünk egy teáskanálnyi sót, hogy könnyebben jöjjön le a héja. Elkészítjük a majonézt a +1 tojás sárgájából, hozzáadunk egy fél teáskanálnyi mustárt, nehogy elvágódjon.

A megfőtt tojásokat kettévágjuk, kivesszük a sárgájukat és felsorakoztatjuk őket egy tányérra.

Most következik a töltelék elkészítése. A májpástétomot összekeverjük a megfőtt tojások sárgájával, egy kis szegfűborssal, sóval. Az így elkészült masszából gombócokat gyúrunk és megtöltjük az üres, kettévágott tojásokat. Ha már minden tojást megtöltöttünk, és még mindig van a masszából, gombócokat gyúrunk abból is.

Elkészítjük a majonézt, hozzáadunk 4-5 kanál tejfölt, sót, borsot, szekfűborsot, majd szépen rácsorgatjuk az előkészített tojásokra. Már minden megvan, csak a dekoráció maradt hátra. Hagyományos díszítés következik pertrezselyem zölddel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s