Burgonyafánk

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg burgonyapüré
  • egy késhegynyi só
  • egy evőkanál olaj
  • egy fél élesztő
  • 1 tojás

Elkészítés:

Összegyúrjuk a lisztet,a burgonyával, tojással, a felfuttatott élesztővel, a sóval, meg egy evőkanálnyi olajjal, majd telejt öntünk hozzá. A tésztának ragacsosnak kell lennie, de nem hígnak.

Hogyan futtatjuk az élesztőt?  Összekavarjuk az élesztőnket liszttel, cukorral, tejjel és szépen megvárjuk, amíg majdnem kifut a pohárból.

A tésztát kiszaggatjuk, tálcákra tesszük, és 1-1,5 órát pihenni hagyjuk. Amikor megpihent és szép pufi lett, bő olajban kisütjük.

(A képen vadasmártással tálaltuk a fánkokat )