krumplipaprikas

Hozzávalók: (2 személyre)

  • kb 8 krumpli
  • 1 hagyma
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 1 kiskanál bazsalikom/tárkony

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk és kockára vágjuk. A hagymát is megpucoljuk, ezt is kockára vágjuk, majd egy pici olajban üvegesre pirítjuk. Felöntjük vízzel és hozzáadjuk a krumplit. Annyi vizet teszünk rá, hogy egy picit ellepje az egészet. Dobunk hozzá egy teáskanál pirospaprikát és egy kiskanál bazsalikomot vagy tárkonyt is. Addig rotyogtatjuk, amíg a krumplink meg nem puhul és a lé fele el nem főtt.

Miközben várjuk, hogy főjjön meg a krumpli, mit tehetünk? Egy palacsintasütőben, 2-3 lengyelkolbászt (akinek bírja a gyomra, piríthat füstölt kolbászt is) megpirítunk.

Amikor minden megvan, a lengyel kolbikat hozzákavarjuk a krumplipaprikáshoz, mert így lesznek teljesek az ízek, meg milyen lenne az egész egy kis hús nélkül? A tetejére dobhatunk egy kis tejfölt is, mert úgy mégjobb az íze.

🙂 Ha sikerült elkészíteni, jó étvágyat kívánok hozzá!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s