Hozzávalók:

  • 125 dkg liszt (5 evőkanál)
  • 50 g cukor (2 evőkanál)
  • 2 tojás
  • 1 csupor tej
  • 1 csupor ásványvíz (szénsavas)
  • 1 evőkanál olaj
  •  késhegynyi só

Elkészítés: 

Összekavarjuk a lisztet a cukorral, sóval és az egész tojásokkal. Az egész alatt azt értem, hogy sárgája+fehérje-héja. Ezután mixerrel belekavarjuk a tejet, vizet és olajat is. Mikor mindez megvan, képsz a massza. Most egy óráig más elfoglaltságot találunk magunknak, olvasunk, netezünk és  pihenni hagyjuk. Amikor jól megpihent, kisütjük.

Palacsinta recept

Egy kiskanál olaj, egy merőkanál massza a tepsibe. Ha megsült a fél oldala, fellazítjuk, feldobjuk, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Ez utóbbi sokkal kevesebb időt fog igénybe venni. Nagyon jó móka, ki kell próbálni. Sok sikert hozzá! Lehet dobigálni is a levegőben😛

Palacsinta sütés

Zuzukám is kipróbálta, harmadjára sikerült is neki (mint a magyar népmesékben).

Ugye neked is meghoztuk a kedved?😉

One response »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s