Hozzávalók:

  • 8-10 piros alma
  • összevágott dió
  • cukor
  • sztaniol papír
  • porcukor

Töltelék:

Egy kis diót összetörünk, összekavarjuk cukorral és a tűzre tesszük, majd addig kavargatjuk, amíg a cukor megkaramelizálódik, a dió pedig megpergelődik. Előre elkészített töltelékkel biztosabb a siker is🙂

Elkészítés:

Az almákat kettévágjuk és kiskanállal kivájjuk a közepüket. Amikor ez megvan, sztaniol papírba csomagoljuk az alma alját, hogy ne csorogjon ki a tespibe a leve, senki nincs a világon, aki ilyesmiket szeret elmosogatni. Szépen belehelyezzük az almáinkat a tepsibe és a tölteléket a fél almák közepébe teszegetjük. A sütőben 160 fokon kb. 30 percig sütjük. Amikor kihűlt, bepintjük a tetejét porcukorral és tetszés szerint díszítjük. Reszelhetünk rá csokoládét vagy megöntözhetjük rummal is. Jó étvágyat hozzá!

One response »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s