Hozzávalók:

  • 60-70 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 3 kanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 csésze tej
  • 1 késhegynyi só
  • 2 egész tojás

Elkészítés:

Az élesztőt 1 kanál cukorral, kis liszttel, langyos tejjel összekavarjuk és kelni hagyjuk. A lisztet eldolgozzuk a margarinnal és miután az élesztő megkel, összeállítjuk a tésztát. Az ideális tészta nem puha, de nem is kemény.

Négy cipócskát készítünk belőle és hagyjuk még egy fél órát pihenni, majd vékonyra kinyújtjuk. A tésztát tetszés szerint töltjük (dióval, túróval és mazsolával, mákkal, kakaóval), 180 fokon 20-30 percig sütjük a sütőben.

1. lépés: Mi kell a bájglihoz?

 

 

2. lépés: gyúrás, avagy milyen kell legyen a tésztája:

2 responses »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s