- 60-70 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 3 kanál cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 csésze tej
- 1 késhegynyi só
- 2 egész tojás
Elkészítés:
Az élesztőt 1 kanál cukorral, kis liszttel, langyos tejjel összekavarjuk és kelni hagyjuk. A lisztet eldolgozzuk a margarinnal és miután az élesztő megkel, összeállítjuk a tésztát. Az ideális tészta nem puha, de nem is kemény.
Négy cipócskát készítünk belőle és hagyjuk még egy fél órát pihenni, majd vékonyra kinyújtjuk. A tésztát tetszés szerint töltjük (dióval, túróval és mazsolával, mákkal, kakaóval), 180 fokon 20-30 percig sütjük a sütőben.
1. lépés: Mi kell a bájglihoz?
2. lépés: gyúrás, avagy milyen kell legyen a tésztája:
Advertisements
Mamanak tetszett a filmecske.
like