Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 4 tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 5-6 kanál porcukor

P1050909


Elkészítés: 

A tészta összeállításánal fontos szempont, hogy először a lisztet dolgozzuk össze a margrinnal és csak aztán tegyük bele a többi hozzávalót.

mezeskalacs

A meggyúrt tésztát kinyújtjuk, egy csuporral kerek formácskákat szakítunk belőle, de ha van otthon sütőformánk vagy elég kreatívak vagyunk egy kis forma vágáshoy, akkor még aranyosabb figurákat szaggathatunk belőle.

mezeskalacs recept

Sütés: 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

sutemenyek a sutoben

Amíg a kekszek sülnek, felverjük a tojásfehérjéket. Nagyon fontos, hogy mindez forró gőz fölött történjen, különben nem fog a hab jók megkeményedni.

keksz recept

Felverés után adunk hozzá 5-6 kanál porcukrot is. 30 perc sütés után a habot egy cukrászzsákba, vagy egy keményebb zacskóba tesszük, majd a kekszek kontúrjára csorgatjuk. Visszadughatjuk a sütőbe, hogy egy kicsit száradjon ki a hab.

Ni, milyen jól mutat! Olyan, mint a mézeskalács:

keksz receptek

Aztán, ha találunk valami szép kis csomagolásnak való dobozt, vihetünk kóstolót a szüleinknek vagy a barátainknak is belőle.

hazi keksz recept

mezeskalacs diszites

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s