sütő formák

A tésztához:

  • 400 g liszt
  • 4 tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 sütőpor
  • Muffin formák+sütőpapír

A töltelékhez:

  • 4 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 40 dkg darált dió
  • Ezekből a hozzávalókból fincsi habot verünk, hogy majd legyen mit tegyünk a kosárka tetejére.

Elkészítés:

A tészta összeállításánal fontos szempont, hogy először a lisztet dolgozzuk össze a margrinnal és csak aztán tegyük bele a többi hozzávalót.

Margarin

A meggyúrt tésztát kinyújtjuk, egy csuporral kerek formácskákat szakítunk belőle, majd a formákat kitapétázzuk velük. Fogunk egy formát, aminek az alján már ott a tészta (nem nyomjuk nagy a forma falához-csak úgy ni, lazán), belepottyantunk egy kiskanál lekvárt, majd annyi habot, amennyi még belefér.

Amikor minden kosárkát megtöltöttünk, jöhet a sütés. 180 fokon kb. 30 percig sütjük és valahogy így fog mutatni:

diós muffin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s